VIDEO: 22022. gads | jauno dzejnieku lasījums

Ir 22022. gads. Cilvēku ģints ir pilnībā izzudusi. Tās vietā pasauli sākušas apdzīvot cita veida entitātes – perfekti strukturētas mašīnas.

Ziņkārīgākā no tām ir nokļuvusi Medicīnas vēstures muzejā, lai saprastu, kāda īsti bijusi šī dīvainā būtne – cilvēks. Gan ārēji, gan iekšēji, gan arī vēl vairāk iekšēji.

Mašīnai kļuvušas pieejamas deviņas dienasgrāmatas, kas saglabājušās no 20000 gadu senās pagātnes. Šķiet, ka tās rakstījuši dzejnieki.

Vai ar šīm piezīmēm būs gana, lai gūtu ieskatu cilvēcībā? Vai, saliekot kopā Medicīnas vēstures muzeja eksponātus, stāstus un dzejoļus, cilvēka attēls izveidosies pietiekami skaidrs?

Latvijas Rakstnieku savienības Literārās Akadēmijas 2021. gada Dzejas meistardarbnīcas dalībnieki aicina uz literāro lasījumu. Sadarbībā ar Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju tapis savdabīgs lasījums, kas skatītājiem tiks nodots aptuveni 30 minūšu gara video formātā.

Dzejas meistardarbnīcas 2021. gada izlaiduma pasniedzēji bija Ronalds Briedis un Jānis Vādons. Literārajā lasījumā piedalījās: Anna Simina, Emīls Klaužs, Linda Vītiņa, Elīna Valdmane, Brigita Miesniece, Evija Puķe-Jansone, Druvis Mucenieks, Kristiāna Šuksta, Aija Rozena.

Scenārija idejas autore: Anna Simina
Scenārija un video izveide: Anna Simina un Elīna Valdmane
Vizuālie materiāli: Elīna Valdmane
Skaņas producents: Emīls Klaužs
Organizatore: Linda Vītiņa
Atbalstītāji: Latvijas Rakstnieku savienība, Literārā Akadēmija un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs
Īpašs paldies: Kasparam Vanagam, Artim Ērglim, Līvai Kalnačai un Krišjānim Geidānam

Līdzīgas ziņas