II Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu literārais forums Ningbo, Ķīnā

Latvijas literatūru II Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu literārā forumā Ningbo, Ķīnā 2018.gada 15.–22. septembrī pārstāv Latvijas Rakstnieku savienības Valdes priekšsēdētājs, rakstnieks Arno Jundze un rakstniece Gundega Repše.

Rakstniece Gundega Repše forumā uzstājas ar eseju par vēstures un vēsturiskās atmiņas lomu cilvēka dzīvē un nācijas pastāvēšanā, savukārt rakstnieks Arno Jundze ne vien iepazīstina ar literatūras nozari un politiku Latvijā, bet tika izraudzīts citu viesu starpā svinīgi atklāt forumu.

Starptautiskā foruma mērķis ir veicināt kultūras apmaiņu starp Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstīm, veicināt sapratni un apmaiņu starp foruma dalībvalstu literātiem. Foruma tēma ir “Literārā apmaiņa: Zelta tilts, kas savieno cilvēkus jaunajā laikmetā. Kultūras tradīcijas un literārā daiļrade.”

I Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu literārais forums norisinājās 2016.g. Budapeštā, Ungārijā, kur Latvijas autorus pārstāvēja rakstniece Ilze Jansone, literatūrzinātniece Sandra Ratniece un rakstnieks un kritiķis Guntis Berelis.

Latvijas autoru dalību starptautiskajā forumā atbalsta: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Latvijas Rakstnieku savienība un foruma organizatori.

Līdzīgas ziņas