Biedru pilnsapulce notiks 12. maijā

Cienītās kolēģes, godātie kolēģi!
Vēlos jūs informēt, ka LRS pilnsapulce notiks svētdien 2019. gada 12. maijā Latvijas Rakstnieku savienības telpās Rīgā Aleksandra Čaka ielā 37-1. Reģistrācijas sākums no pulksten 10.00. Parādes durvis būs atvērtas, tomēr, ja tā nav, jāspiež poga 1.
Jāatgādina, ka šī būs pārvēlēšanu sapulce, ir nepieciešams kvorums. Tāpēc lūdzu visus, kuri nevarēs ierasties uz pilnsapulci, pilnvarot kolēģus vēlēt savā vietā, lai pilnsapulces lēmumi būtu likumīgi. Īpaši svarīgi šoreiz tas ir tāpēc, ka, pildot LRS pērnā gada LRS pilnsapulces uzdevumu, esam izveidojuši jauno statūtu projektu. To vajadzēs apstiprināt pilnsapulcē. Ar statūtu projektu var iepazīties Latvijas Rakstnieku savienības mājas lapā www.rakstnieciba.lv sadaļā «Informācija biedriem». Līdz 25. aprīlim LRS biedriem ir iespēja iesniegt ierosinājumus statūtos un komentārus par tiem, sūtot tos uz lrs@rakstnieciba.lv vai vēstulē uz LRS biroju A. Čaka ielā 37-1, Rīgā, LV-1011.
Jaunie statūti ļaus mūsu organizācijā veikt evolucionāras un jēgpilnas 21. gadsimtam atbilstošas pārmaiņas. Par to nepieciešamību esam runājuši pēdējās pilnsapulcēs, pienācis laiks darbiem. Statūti saglabā iepriekšējo statūtu pamatvērtības. Tie kalpos LRS kā profesionālas rakstnieku organizācijas darbības garants. Statūti novērsīs virkni neatbilstību mūsdienu situācijai, kas traucē valdes un revīzijas komisijas ikdienas darbu. Galvenais jaunievedums ir statūtu sadaļā «Pārvalde» ieviestais «Pārstāvju sapulces» princips. Tas ļaus LRS darbā iesaistīt gados jaunos un aktīvos biedrus, kuriem jāveido mūsu organizācijas nākotne. Pilnsapulce turpmāk kļūs par Kongresu. Ir priekšlikums rīkot to reizi divos gados, bet padarīt par biedrības biedru forumu ar dziļāku ne tik formālu saturu. Jaunie statūti ļaus izvairīties no līdzšinējās pilnvaru prakses. Veidojot šo statūtu modeli, esam konsultējušies ar Latvijas Teātra darbinieku savienību. Šī organizācija ir skaitliski lielāka un tajā veiksmīgi darbojas dažādu paaudžu mākslinieki. Izsmeļošu informāciju par jauno statūtu projektu sniegsim pilnsapulcē.

Darba kārtība
No pulksten 10.00
Dalībnieku reģistrācija un iespēja samaksāt biedra naudas
Pulksten 11.00
Sapulces atklāšana un piemiņas mirklis mirušajiem kolēģiem
Pulksten 11.05
Jauno biedru sveikšana
Pulksten 11.20
LRS priekšsēdētāja Arno Jundzes ziņojums par 2017./2018. gadā paveikto
Pulksten 11.35
LRS Revīzijas komisijas priekšsēdētājas Evas Mārtužas ziņojums
Pulksten 11.50
LRS Liepājas nodaļas vadītājas Lindas Zulmanes ziņojums
Pulksten 12.00
Ziņojums par jauno statūtu projektu.
Pulksten 12.20
Debates
Pulksten 12.40
Balsojums par jauno statūtu projektu
Pulksten 13.00
Balsojumi par jauno LRS priekšsēdētāju, valdi, pārstāvju sapulci un revīzijas komisiju.
Balsu skaitīšana
Neformālā daļa
Rezultātu izziņošana

Aicinu ņemt līdzi labu garastāvokli un pavasarīgas domas!
A. Jundze

Līdzīgas ziņas

Jaunumi Lasām kopā ar Eiropu Publicēts: 22. March, 2024